15:00

Västanviks AIF

Referat: Kils AIK - Västanviks AIF

Det blev ingen höjdarmatch när vi gästade Kil på Lördagseftermiddagen.
Det finns några förklaringar till att spelet inte höll samma nivå som tidigare och en är att det var första matchen iår på naturgräs. En annan kan vara att Darko hade skadekänning och tvingades utgå efter ca 30min vilket gjorde att vi fick ändra om en del i laget. Nu vinner vi trots allt ganska bekvämt med fyra mål så kraven är inte små på årets lag när vi känner oss lite missnöjda med spelet.
Om vi tar det i från början så tar vi tag i spelet även om det inte är samma flyt som tidigare och vi skapar några fina lägen innan ettan kommer. Den kommer i den 6.e minuten då Tobbe lyfter in en fin boll som Micke snyggt på volley skarvar vidare till Djuka vilket ger honom läge till vänster som utnyttjas perfekt.
Tyvärr blev inte glädjen långvarig då de efter ett inlägg kan ta hand om andra bollen o dunka in kvitteringen.
Målfyrkeriet i första halvlek hade därmed tagit sin början och 2-1 målet kom ett par minuter senare vilket var ursnyggt. Micke har bollen på vänsterkanten och tar sig runt backen innan han slår ett perfekt vänsterinlägg mot bakre stolpen där Djuka möter upp med en preccicionsnick som sitter som en smäck i krysset.
Nu har vi en bra period offensivt och efter 14min kommer trean när Milan hittar fram med en boll till Micke som avancerarar till strafflinjen där han får på en projektil som ställer målisen helt.
Även om Darko ser hämmad ut kan vi hålla övertaget i spel och i 23:e minuten kommer årets anfall som avslutas med att 4-1 sitter. Vi sätter fart på bollen vid mittlinjen där den sen går på ett snöre med "onetouch" pass mellan Darko-Per-Djuka-Milan-Micke o jag tror det är 5-6 direktpass innan Micke får friläge som utnyttjas på bästa sätt.
Detta var nog spelmässigt det vackraste mål vi gjort på många många år.
Nu borde matchen varit stängd men det var lite oroligt när Kil kom fram o kunde slå inlägg och detta blev besannat efter 32min när en långboll nickas ner till helt fristående spelare som kan sätta ett behärskat skott från strafflinjen. Eländet var inte slut med det för bara två minuter senare kommer deras tredje mål då en frispark slås in i straffområdet efter marken där en framstormande spelare kan styra in bollen förbi en maktlös Branco.
Vi kunde dock sätta ett viktigt 5-3mål innan paus när Djuka mycket snyggt direktskarvar ett uppspel till en framlöpande Vita som i vänsterläge snyggt sätter bollen i bortre gaveln samtidigt som Djuka blir brutalt överkörd i skarvningsmomentet. Vi blev oroliga men till vår lycka kunde han fortsätta matchen.
5-3 i paus efter riktigt bra anfallspel men tveksam defensiv där man saknde ordentlig kommunikation vilket kunde förhindrat nått av målen. Att laget har höga krav på sig själva syntes i paus då det var buttra miner i omklädningsrummet trots tvåmålsledning.
Om spelet var okej offensivt o inte okej defensivt i första så kan man säga om man är snäll att spelet i andra var totalt sett medelmåttigt. Det var två lag som sällan slog mer än tre pass rätt och Kil sökte lägen att lyfta högt mot anfallarna men deras toppar blev trötta så de kunde inte riktigt vinna så många bollar som i första.
De fick egentligen inga stora chanser även om man på sidan var nervös varje gång de lyfte in en boll och Branco behövde inte göra mer än ett par parader för att freda målet.
Offensivt försökte Vita ta tag i spelet och driva upp tempot men vi hade svårt att få till några stora chanser då det inte var tillräcklig offervilja i offensivlöpningarna på en del håll. Då Djuka fick en position som släpande i andra blev Micke lite ensam på topp så vi kunde inte utnyttja de bollar han vann i luftspelet.
Så såg det ut fram till sista fem minuterna då det verkade som vi insåg att segern nog var klar vilket gjorde att det blev lite mer fart i offensiva löpningar. Detta innebar utökning i målprotokollet genom först 6-3 av Vita.
Anton tog hand om bollen på högerkanten och spelade in till Micke som sticker fram bollen i djupled till Vita. Vita tar med sig bollen och dundrar in bollen från snäv högervinkel vilket var fan så skönt för då kändes matchen klar. Ännu klarare blev den minuten senare när Per vinner boll på mitten och Micke E sätter sitt fjärde målpass för dagen. Denna gång frispelas Milan snyggt och han kommer före målvakten som han drar innan han lobbar in bollen över två förgäves sprattlande försvarare.
Sammanfattningsvis en säker seger även om man var nervös ända tills det var fem minuter kvar. Spelmässigt kan vi mycket mycket bättre men det fanns som sagt orsaker till att spelet hackade idag. Slår man ett stabilt Div4-lag med fyra mål på bortaplan ska man kanske ändå vara nöjd med dagen men vi vet ju vad vi kan när laget spelar på normal nivå.
Spelarkritikmässigt så kan vi inte gå förbi Micke (2mål o 4pass) som gjorde sin kanske bästa match i Vaiftröjan idag och han verkar verkligen gilla sin nya lekkamrat Djuka för de hittar varandra på ett fantastiskt sätt.
Djuka visar än en gång sin klass och Vita tog tag i spelet när Darko tvingades av vilket också belönades med två snygga mål.

Matchfakta; 7-3 (5-3)

1-0 6min Djuka (Micke) Kliniskt avslut efter volleyskarv av Micke
1-1 8min skott av omarkerat på andraboll
2-1 10min Djuka (Micke) Kanoninlägg som avslutas med en fantastisk nick.
3-1 14min Micke (Milan) Milan stöter fram bollen till Micke som får drömträff från ca 20met.
4-1 23min Micke (Milan) Tidernas mål spelmässigt ger Micke friläge efter 5-6 direktpass.
4-2 32min långboll som nickas ner till fristående spelare vid strafflinjen
4-3 34min läg frispark som går förbi muren o styrs imål av framrusande spelare
5-3 38min Vita (Djuka) kanonskarv av Djuka friställer Vita i vänsterläge.
-----------------------------------------------------------------------------------
6-3 86min Vita (Micke) Micke sticker fram en boll som Vita utnyttjar med en kanon i högerinnerläge.
7-3 87min Milan (Micke) Micke friställer Milan som lobbar över två försvarare efter ha rundat målis.